logo

Oefentherapie Mensendieck

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder.

Als oefentherapeut breng ik pijnklachten in verband met de lichaamshouding en de manier van bewegen. In de spiegel laat ik je zien wat je aan je houding en bewegingen kunt verbeteren om minder last te hebben van de klachten. Hierdoor leer je begrijpen waar de klacht vandaan komt en wat je er zelf aan kunt doen.
Door voor een betere houding te kiezen en gezonder te bewegen kun je uiteindelijk zelf je klachten verhelpen en herhaling voorkomen.

Bij spanningsklachten laat ik je voelen hoe je teveel spanning in je spieren los kunt laten, hoe je spieren ontspannen kunt gebruiken en hoe je met je lichaamshouding je spieren ruimte kunt geven om ontspannen te bewegen.
Ook voor het leren van ontspanningstechnieken om weer rust in jezelf te vinden en beter in te slapen kun je bij de oefentherapeut terecht.
Oefentherapie kan ook worden ingezet bij problemen met de ademhaling. Door een optimaal gebruik van de ademhalingsspieren kun je bijvoorbeeld weer ontspannen leren ademen. Een oefentherapeut zal dit met je oefenen bij jouw dagelijkse houdingen en bewegingen, zodat je het bij je dagelijkse activiteiten kunt toepassen.
Ik maak voor ieder een programma op maat en begeleid je bij het herstel van je klachten.

Ik ben aangesloten bij de VvOCM. Dat is de beroepsvereniging voor oefentherapeuten Cesar en Mensendieck. Daarnaast ben ik kwaliteitsgeregistreerd in het kwaliteitsregister voor oefentherapeuten.

Je kunt hier klikken voor meer informatie over het werk van een oefentherapeut