logo

Artrose

Bij artrose is er spraken van slijtage van de gewrichten. Hierdoor kan het bewegen worden beperkt of pijnlijk zijn.

In mijn praktijk geef ik individuele behandelingen aan patienten met klachten als gevolg van artrose. Hierbij kan het gaan om pijn en stijfheid in de enkel, knie, heup, rug, nek, schouders, elleboog of pols. Vaak zijn er problemen met het lopen of het uitvoeren van dagelijkse handelingen. De gewrichten zijn 's morgens of na lang stil zitten vaak stijf en er bestaat moeite om in beweging te komen. De gewrichten kunnen minder lang en zwaar worden belast, wat gevolgen heeft voor het uitvoeren van huishoudelijke activiteiten, sport of hobby’s. Ook kan bijvoorbeeld het draaien van de nek verminderd zijn, waardoor het omkijken bij het fietsen of autorijden minder makkelijk gaat.

In de behandeling leert u oefeningen om de pijn en stijfheid te verminderen en de belastbaarheid van de gewrichten te vergroten. Ook leert u hoe u de bewegingen en de stand van de gewrichten kunt verbeteren waardoor bijvoorbeeld het lopen, opstaan uit een stoel of lang staan beter zal gaan.

We nemen de activiteiten waarbij problemen zijn ontstaan door en we bespreken de mogelijkheden om hierbij de klachten te verminderen.