logo

Artrosegroep Santpoort-Bloemendaal

Bij artrose is er spraken van slijtage van de gewrichten. Hierdoor kan het bewegen worden beperkt of pijnlijk zijn.

De artrosegroep is op maandagochtend. In deze groepsles wordt veel aandacht besteed aan een goede opbouw van de belastbaarheid van de gewrichten, zodat de kans op overbelasting tijdens het oefenen wordt verkleind. Door het oefenen worden de spieren en gewrichten soepeler en gaat het bewegen beter.

De oefeningen worden liggend, zittend, staand en lopend gedaan. Deze oefeningen zijn zwaarder dan de oefeningen van de Mensendieck 70+ groep.

Er wordt geoefend in een kleine groep van vier mensen. Op dit moment is de artrosegroep op maandag vol. Wanneer u graag mee zou willen doen aan de artrosegroep dan kunt u zich hiervoor wel bij mij aanmelden. Bij voldoende aanmeldingen kan een nieuwe artrosegroep worden opgestart. Ook is het mogelijk om individuele oefentherapie Mensendieck bij mij te volgen om de klachten als gevolg van artrose te verminderen. De individuele therapie valt onder de vergoeding van de zorgverzekeraar.

De lessen van de artrosegroep duren een uur, kosten 15,50 euro per les en worden in een serie van 10 lessen gegeven. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Voorafgaand aan deelname aan de artrosegroep maak ik een afspraak voor een intake zodat ik de klachten en beperkingen in kaart kan brengen en hiermee rekening kan houden tijdens de lessen.

De artrose groepslessen zijn in mijn praktijk in Santpoort-Zuid. De praktijk is met de fiets en auto goed bereikbaar vanuit Santpoort, Bloemendaal, Overveen, Haarlem, Driehuis, Velserbroek en IJmuiden. In de buurt van de praktijk is onbetaald parkeren mogelijk.
Ook met het OV is de praktijk goed bereikbaar. Op acht minuten loopafstand stopt de trein op station Santpoort-Zuid.

Wanneer u meer wilt weten over de artrose groepslessen dan kunt u telefonisch contact met mij opnemen op tel: 023-5492464 of e-mail: praktijkpeereboom@planet.nl

Algemene lesvoorwaarden