logo

Therapeut

Ik ben Jantiene Peereboom. In 1995 studeerde ik af als oefentherapeut Mensendieck en in 1997 studeerde ik af als ergotherapeut. Mijn afstudeeronderwerpen waren werkstress en RSI (KANS).

In mijn praktijk voor oefentherapie Mensendieck combineer ik de oefentherapie Mensendieck met mijn kennis en ervaring als ergotherapeut om problemen vanuit een brede invalshoek te kunnen behandelen.

In mijn praktijk komen kinderen, jongeren, volwassenen, zwangeren en ouderen met houdingsproblemen, zoals een kromme en scheve rug, problemen bij het lopen, problemen bij het schrijven, spier- en gewrichtsklachten of lichamelijke klachten door spanning die zich bijvoorbeeld uiten in hoofdpijn of verkeerd ademen.
Dit kan voor problemen zorgen bij het werken, sporten, schoolgaan en in de thuissituatie.
Ik onderzoek de houdingen en situaties waarin de klachten optreden, zodat je de klachten bij de bron kunt aanpakken en deze beter onder controle kunt krijgen. Hierdoor verminder je de kans dat je klachten steeds weer terugkeren.

In 2006 ben ik gaan samenwerken met arbeids- en organisatie psycholoog en psychotherapeute J. Weemhoff. Met haar heb ik het PITstop programma opgezet voor mensen met spanningsklachten en burn-out verschijnselen door spanning, stress, een te hoge werkdruk of overbelasting bij het combineren van werk- en zorgtaken. Door de samenwerking met J. Weemhoff kunnen deze klachten zowel psychisch als lichamelijk worden behandeld.
Mijn taak hierin is het geven van ontspanningstherapie en op praktische wijze werken aan een betere balans tussen zorg, werktaken en vrije tijd. De combinatie oefentherapie en ergotherapie kan ik hier breed inzetten. Zie www.tijdvooreenpitstop.nl.

Door de jaren heen heb ik een affiniteit ontwikkeld voor het behandelen van moeders die tijdens en na de zwangerschap last hebben van pijn en spanningsklachten door lichamelijke en geestelijke overbelasting. En moeders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij grote veranderingen in hun leven zoals het krijgen van een kind. Om deze affiniteit meer vorm te geven ben ik in mijn praktijk gestart met behandelingen speciaal voor moeders. Zie Mamma in Balans tijdens en na de zwangerschap.

Door de behandeling van spanningsklachten komen in mijn praktijk ook regelmatig mensen die kampen met klachten door hooggevoeligheid. Op mijn site kun je meer lezen over het onderwerp hooggevoeligheid.

Bij het behandelen van spanningsklachten kom je natuurlijk ook op onderwerpen als zelfbeeld, zelfvertrouwen, assertiviteit en hoe dit samenhangt met je houding, manier van bewegen, ademhaling en stemgebruik. Omdat ik dit een interessant onderwerp vind, wat je nog dieper kunt uitwerken heb ik yogadocente en creatief therapeute Akke-Marit gevraagd om samen een cursus over zelfbeeld en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Informatie over deze cursus is te vinden op website
www.zelfbeeld-zelftrouwen.nl.

In mijn praktijk geef ik naast individuele oefentherapie Mensendieck, ook Mensendieck lessen die in een kleine groep kunnen worden gevolgd.

Voor meer informatie over behandelmogelijkheden, groepsles of het volgen van een cursus kunt u telefonisch of per e-mail contact met mij opnemen.