logo

Mensendieck voor 70+
Santpoort, Bloemendaal en omgeving

Bewegen is belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Door het doen van rustige oefeningen, krijgen uw spieren en gewrichten de tijd om soepeler te worden en kunt u na afloop makkelijker bewegen. U voelt zich fitter omdat de bloedomloop de afvalstoffen uit de spieren opruimt als u op een ontspannen manier beweegt.

De lessen zijn op een dinsdag of woensdag en duren een half uur. De oefeningen zullen voornamelijk zittend worden uitgevoerd. Voor het verbeteren van het evenwicht worden een aantal oefeningen staand (met steun) gedaan.

We oefenen in een kleine groep van ongeveer vijf mensen. Ik kan hierdoor aandacht besteden aan gezondheidsklachten en oefeningen aanpassen als dat nodig is.
We doen naast oefeningen voor de beweeglijkheid, bloedsomloop, ademhaling en ontspanning ook bewegingen uit het dagelijks leven zoals het opstaan van de stoel, lopen (met stok of rollator) en het reiken.
Door het oefenen van dagelijkse bewegingen, traint u de lichamelijke functies die daarvoor nodig zijn en het behoud van de zelfredzaamheid in het dagelijks leven.
De oefeningen worden in een rustig tempo uitgevoerd en er wordt rekening gehouden met uw conditie en mogelijkheden. Wanneer u problemen heeft met het gehoor kunt u de oefeningen ook zien en nadoen. Belangrijk bij deze groepsles is het plezier bij het samen oefenen en een gezellige sfeer.

Omdat ik naast oefentherapeut ook ergotherapeut ben, kunt u mij ook om advies vragen bij problemen met de zelfredzaamheid.

De praktijk is goed toegankelijk voor een rolstoel of rollator. Voor de praktijk is ruimte om een scootmobiel te parkeren.

Wanneer u mee wilt doen aan de Mensendieck 70+ groep dan maak ik eerst graag een afspraak met u voor een intake en onderzoek zodat ik lichamelijke klachten en beperkingen in kaart kan brengen en hiermee rekening kan houden tijdens de lessen.

Tijdstip
Dinsdag: 10.15-10.45uur
Woensdag: 10.15-10.45uur

Locatie
Praktijk voor oefentherapie Mensendieck
Duinlustparkweg 102 in Santpoort-Zuid

Kosten
De lessen worden gegeven in een serie van 10 lessen en kosten 7,50 euro per les. Deze zijn voor eigen rekening.

Wanneer u meer wilt weten over de groepslessen Mensendieck 70+ dan kunt u telefonisch contact met mij opnemen op tel: 023-5492464 of e-mail: praktijkpeereboom@planet.nl

Algemene lesvoorwaarden


De praktijk is goed bereikbaar vanuit Santpoort, Bloemendaal, Overveen, Haarlem, Driehuis, Velserbroek en IJmuiden. In de buurt van de praktijk is onbetaald parkeren mogelijk.
Voor de praktijk is ruimte om een scootmobiel te parkeren.
Ook met het OV is de praktijk goed bereikbaar. Op acht minuten loopafstand stopt de trein op station Santpoort-Zuid. Er rijdt ook een buurtbus.